Jucării în ploaie. Spectacol-lectură


În data de 19 decembrie, la ora 10.30, la Teatrul Municipal Bacovia, a avut loc spectacolul "Jucării în ploaie". Actriţa Alina Neagu a însufleţit-o pe păpuşa Ileana, din povestirea  "Jucării în ploaie", de Violeta Savu.

Spectacolul-lectură s-a desfăşurat în Sala STUDIO.

Concept afiş/foto: Mia Nazarie

  SINOPSIS la piesa JUCĂRII ÎN PLOAIE

  Cineva a lăsat, în spatele blocului, pe o băncuţă, un morman de jucării. Dintre toate, cea mai abătută, zace o păpuşă uriaşă, confecţionată din stofă vernil. E, să nu spuneți nimănui, o păpuşă vorbitoare, iar povestea ei, he-he dragilor, nu este doar a ei, ci şi a jucăriilor-surate şi, mai ales, a fetiţei căreia i-a aparţinut.
Dar ce s-a întâmplat? Cum au ajuns jucăriile acestea să stea pe o băncuţă, părăsit
e, sub cerul liber? Cine este Ileana şi cine este Olguţa? Cine este copilul și cine-i păpuşa? Cât de lungă este viaţa unei păpuşi?! Haideți să descoperim împreună!
„Jucării în ploaie” este o poveste despre păpuși, dar și despre noi, păpușile-oameni. Dacă eşti un copil mare (adică un soi de adult, dar mai simpatic), îți amintești cu siguranță clipele când erai un adult mic și îți doreai să recuperezi o jucărie pe care ai îndrăgit-o mult, mult, dar la care, dintr-un motiv sau altul, ai renunţat cândva. Cu câtă înfrigurare nu așteptai reîntâlnirea cu păpușa pierdută!
„Jucării în ploaie” nu este doar o poveste despre păpuși, ci și despre oameni. Despre izolare şi singurătate. Despre înstrăinare și regăsire. Și mai ales despre bucuria reîntâlnirii cu jucăriile copilăriei, adică cu noi înșine. Pentru că, într-adevăr, „o jucărie, dacă nu-și găsește loc, în mâna și mai ales în inima unui copil, în cele din urmă se prăpădește.”



DONAŢIE 

Spectacolul "Jucării în ploaie" a atras o donaţie importantă din partea firmei "Classic way", firma băcăuana alăturându-se astfel campaniei iniţiate de Teatrul Municipal Bacovia, de a aduce, prin programul "Teatru de poveste", un zâmbet pe chipul unui copil nevoiaş. Prin implicarea doamnei Mariana Burghelea, administrator al companiei, s-au adus mai multe zâmbete pe chipurile unor copii, care doar astfel, au putut avea parte de mici bucurii de Crăciun. Mulţumim, Mariana Burghelea! Mulţumim, "Classic way"!
Actrita Alina Neagu, foto Alin Leanca
Impresii 
Poeta Cristina Ştefan pe pagina ei de facebook: Actrița Alina Neagu i-a dat viaţă păpuşii Ileana, din povestirea , "Jucării în ploaie" de Violeta Savu și a fost o poveste pentru adulți, o poveste actuală, a plecărilor noastre din țară și din copilărie, dar și copiii au înțeles câte ceva, au jucat șotron, ceea ce e foarte important ca interactivitate în poveste...Scriitorii Bacăului sunt tineri, talentați, modești, vă așteaptă aprecierile și susținerea! iar povestea Violetei Violeta Savu, merită un film...tare frumos a fost! Felicitari, Violeta! felicitări, Alina!

Niciun comentariu: